Novas

Leite durante o embarazo: razóns para aumentar o consumo de leite durante a xestación

pregnant-woman-holding-glass-of-milk (2)

Tomar leite durante o embarazo

O leite é unha fonte de calcio e este mineral é necesario para o mantemento dos ósos normais e para o crecemento e desenvolvemento normal dos ósos nos nenos.

 

No embarazo, as recomendacións de calcio son 1.200 mg/día, o que supón 200 mg máis que nunha muller adulta sa. É moi importante ter en conta estas recomendacións xa que a súa grave deficiencia pode estar asociada a hipertensión, baixa densidade ósea materna e fetal e baixo peso fetal.

 

Calcio: un factor chave

O calcio é o mineral máis abundante no corpo humano. Por este motivo, manter os niveis de calcio no organismo é esencial en todas as etapas da vida. Entre as súas funcións está o fortalecemento e estrutura de ósos e dentes. Así como a formación de tecidos corporais, sangue e outros fluídos corporais.

O leite convértese nun alimento imprescindible para cubrir a inxestión de calcio recomendada ao día. Tanto para garantir o bo crecemento do feto, como para reforzar a saúde da xestante, evitando enfermidades e fortalecendo ósos e dentes.

O embarazo é un período no que as mulleres deben prestar especial atención á alimentación, facendo un maior esforzo para cubrir as súas necesidades nutricionais. Neste sentido, o leite é un alimento moi completo pola súa composición nutricional.