Novas

Que diferenza hai entre o leite A1 e o leite A2?

diferenzasA1A2

En que se diferenzan o leite A1 e o leite A2?

A diferenza entre a proteína A1 e a proteína A2 é moi pequena, pero esta pequena variación pode marcar unha gran diferenza na forma en que se dixire o leite.
Vexamos, poñámonos técnicos: o leite de vaca está composto de auga, lactosa, graxas, vitaminas, minerais e proteínas. Estas últimas divíndense en soro e caseína. O soro comprende o 20% da proteína do leite e a caseína a maioría restante. A caseína descomponse en proteína beta- caseína e preséntase en numerosas variantes, incluídos os tipos beta A1 e A2. Aquí é onde queríamos chegar.

DELEITE-RRSS-30

Os tipos A1 e A2 son case idénticos e conteñen un chisco de máis de 200 aminoácidos cada un. Pero teñen diferentes aminoácidos: histidina no tipo A1 e prolina en A2.
Cando se consomen as proteínas A1 e A2, descompóñense en péptidos máis pequenos para facilitar a dixestión. Por exemplo: cando A1 é dixerido, libérase unha proteína ou péptido chamada BCM7 que está asociado a moitas das situacións incómodas de saúde relacionadas co leite: mala dixestión, intolerancia á lactosa, malestar se padeces unha úlcera…
O leite A2 libera o tal BMC7? Non. Por iso, hoxe en día, os expertos en nutrición comezan a recomendar este tipo de leite.
Deleite lanza ao mercado o seu leite A2A2, un boom que ten un propósito tan básico como esencial: coidar a saúde das persoas.

Os efectos do leite na saúde poden depender da raza da vaca da que proveña. Hoxe en día, o leite A2 está gañando terreo no mercado por ser un leite máis saúdable que o leite, chamémoslle, “normal”, o A1. Pero, cales son as diferenzas entre estes dous tipos de leite?